Aihearkisto: Yleinen

Positiivinen luottorekisteri – Apu suomalaisten ylivelkaantumiseen?

Suomalaisten ylivelkaantuminen halutaan saada hallintaan – Nyt selvitetään löytyykö apu positiivisesta luottorekisteristä Rekisterin perustamista kannattavat finanssialan lisäksi alan viranomaiset, lukee Helsingin Sanomien joulukuisessa artikkelissa Termi “positiivinen luottorekisteri” tarkoittaa listausta, jossa olisi merkittynä kaikki luotonhakijan lainat. Oikeusministeriö on aloittanut selvityksen tämän rekisterin tarpeellisuudesta, rekisterin on määrä valmistua kesäkuussa. Edellinen selvitys positiivisen luottorekisterin tarpeesta tehtiin vuonna 2013. Eu:ssa vireillä olevien hankkeiden takia nähtiin, ettei rekisterille ollut tuolloin tarvetta. Finanssiala on ilmoittanut kannattavansa rekisteriä, myös muut osapuolet ovat kääntyneet kannattamaan positiivista luottorekisteriä. Kulutusluotot, sekä niiden aiheuttamat maksuhäiriömerkinnät ovat nopeassa kasvussa, mikä on huolettanut finanssimarkkinoilla toimijoita. Nykyään maksuhäiriötiedot löytyvät Asiakastiedon rekisteristä. Rekisterin avulla luotonmyöntäjät ja muut tietoa tarvitsevat saada tiedon asiakkaiden mahdollisista maksuhäiriömerkinnöistä. Tästä poiketen asiakkaiden luottojen kokonaismääristä ei ole listattua tietoa missään. Luotonmyöntäjät ovat toistaiseksi vain luottamaan asiakkaan omaan ilmoitukseen liittyen muiden lainojen määrään.

Positiivisen luottorekisterin selvitys yksi osa ylivelkaantumisen hallintaa

Oikeusministeri Antti Häkkänen pohtii positiivisen luottorekisterin tarpeen selvittämisen olevan yksi osa ylivelkaantumisen hallinnan toimia, käy ilmi oikeusministerin julkaisemassa tiedotteessa. Ministeriön selvityksen on tarkoitus antaa vastaus mm. siihen, millaisia tietoja luotonmyöntäjällä tulisi olla rekisteristä saatavilla, sekä mihin tarkoitukseen niitä käytetään. Oikeusministeri selvittää myös positiivisen luottorekisteriin toteutusvaihtoehtoja. Tietojärjestelmän perustaminen ja ylläpitäminen aiheuttaa luonnollisesti kuluja ja näille kuluille täytyy löytyä maksaja. Selvityksessä on lisänä käytännön asiat, kuten miten luottotietojärjestelmä toteutetaan välitysjärjestelmän ja luotonmyöntäjien välisen tietojenvaihtojärjestelmän osalta. Häkkänen arvioi selvityksen tekemisen välttämättömäksi, jotta kaikkien osapuolten näkemykset järjestelmästä saadaan tietoon.

Risicum on paras lainapaikka vuodelle 2022

Risicumin tarjoaa kahta erilaista luottoratkaisua asiakkaille. Joustolaina on joustava luotto, johon tehdään aina 2050€ luottosopimus. Sen puitteissa asiakas voi nostaa tarvittaessa omalle tilille. Hän maksaa koron ja nostopalkkion ainoastaan nostamastaan summasta. Joustolainan vuosikorko on 39% ja nostopalkkiota peritään 12,5% kustakin nostosta. Lisäksi asiakkaalta veloitetaan 4,9€ laskutusmaksu/lasku. Kulutusluotto maksetaan yhdellä kertaa asiakkaalle. Sitä on mahdollista hakea 500€, 750€ tai 1000€. Kulutusluoton laina-aika on vuosi, vuosikorko on 24,5% sekä nostopalkkio on 9,25%. Risicum myöntää luottoa 20-75 vuotiaalle oikeustoimikelpoiselle henkilölle, joka asuu vakituisesti Suomessa. Hakijan luottotiedot tulee olla kunnossa sekä asiakkaan tulee toimittaa tuloselvitys valitsemallaan tavalla luotonantajalle ennen, kuin Risicumin lainapalvelu maksaa luoton asiakkaan tilille. Luottoa haettaessa ensin kirjaudutaan hakemuskaavakkeeseen verkkopankkitunnuksilla. Kulutusluoton hakemuksen alussa voit määrittää hakemasi luoton summan. Sen jälkeen täytä hakemus ja lähetä se luotonantajalle. Luottopäätöksen saat heti. Jos hyväksyt, että Instantor-palvelu tarkastaa tulosi, myös lainaamasi summa maksetaan tilillesi asiakaspalvelun aukioloaikoina heti. Mikäli et halua käyttää Instantor-palvelua, sinua pyydetään toimittamaan tulotodistukset Risicumin asiakaspalveluun. Voit toimittaa joko palkkakuitin, tiliotteet kolmelta kuukaudelta tai muut tulotodistukset. Myönteisen päätöksen jälkeen voit nostaa Joustolainaa tilillesi joko tekstiviestillä tai Online-palvelusta. Joustolainan takaisinmaksu tapahtuu kuukausittain laskulla. Takaisinmaksun minimierä on 10% avoinna olevan luoton määrästä mutta vähintään 50€. Kulutusluotto maksetaan takaisin 12 kuukauden aikana tasaerissä. Asiakas voi valita eräpäiväksi joko kuukauden 15. tai 30. päivän. Henkilökohtaiseen Online-palveluun voi kirjautua verkkopankkitunnuksilla ja vanhat asiakkaat myös matkapuhelinnumerolla sekä PIN-koodilla. Asiakaspalvelu on avoinna ma-pe 7 – 22.00 ja la-su 9 – 21.00.

Jytkyvippi jytkyttelee vipit pankkitilille

Jos tarvitset rahaa nopeasti, Jytkyvippi on sopiva ratkaisu. Jytkyvippi kattaa kaikki parhaat lainaa tarjoavat palvelut ja yritykset. Olet oikeassa paikassa, jos tarvitset lainaa 50 – 6000 euroa. Jytkyvippi sisältää esimerkiksi pikavippejä, kulutusluottoja, pikalainoja, tililuottoja ja muita pieniä lainoja tarjoavia palveluita. Pieni laina voi olla tarpeellinen monenlaisessa tilanteessa. Jos auto menee rikki ja korjausrahat on saatava kasaan nopeasti, luotto voi auttaa. Joskus on otettava lainaa, jotta on varaa ostaa viikon ruokaostokset ennen palkkapäivää. Lainan avulla voi rahoittaa myös lomamatkan. Jytkyvipin kautta löytyvän kulutusluoton avulla voi tehdä suurempia hankintoja ilman, että tarvitsee säästää rahaa pitkään etukäteen. Kulutusluotto voi tulla tarpeeseen vaikkapa auton, polkupyörän, moottoripyörän tai muun kulkuneuvon ostossa. Joskus kulutusluottoa voi tarvita yhdistelylainaa varten. Yhdistelylainan avulla voi maksaa takaisin pienemmät lainat, jos sellaisia on päässyt kertymään. Lainat yhdistämällä kulut pienenevät ja takaisinmaksu on yksinkertaisempaa, kun on velkaa vain yhteen lainapalveluun. Pikavippi, pienlaina tai pikaluotto on yleinen lainaratkaisu pieneen rahapulaan. Jytkyvippi-sivuston pikavipit ovat suuruudeltaan yleensä 50 – 1000 euroa. Niiden hakeminen on helppoa ja nopeaa, sillä tarvitset vain verkkopankkitunnukset. Pikavipin saa tilille yleensä saman tien. Ainoastaan öisin pikavippejä ei makseta. Jos et halua ottaa pikavippiä, kokeile esimerkiksi luottotiliä. Jytkyvippi sisältää useita palveluita, joiden kautta voit hakea luottotilin. Luottotili soveltuu luottokortin vaihtoehdoksi, ja tililuotto on tyypillisesti halpa laina. Luottotili tai tililuotto on joustava, jatkuva lainasopimus, jossa nostat lainaa silloin kun sitä tarvitset. Nostoja rajoittaa ainoastaan kuukausittainen nostoraja, joka voi olla esimerkiksi 2000 euroa. Jytkyvippi-palvelun avulla lainaa voi saada, jos luottotiedot ovat kunnossa. Luottoja voidaan maksaa täysi-ikäisille hakijoille, mutta toisinaan ikäraja on korkeampi, kuten 20 tai 25 vuotta. 25 vuoden ikää voidaan vaatia etenkin suurempia luottoja, kuten 6000 euron lainaa, tarjoavissa palveluissa. Jytkyvippi tarjoaa mahdollisuuden saada lainaa heti. Lainaa saa pankkitunnuksilla, ja myöhemmin luottoa voi hakea myös tekstiviestillä, jos kyseessä on pikavippipalvelu, luottotili tai vastaava. Muista myös lainojen vertailu. Vipit, luotot ja lainan vertailemalla löydät halvimmat lainat ja sopivimmat maksuajat.